Een non-profitorganisatie wordt vaak gefinancierd door giften of subsidies. Er worden steeds strengere regels vastgesteld. Vaak moet er een accountantsverklaring bij de jaarrekening afgegeven op grond van subsidieverordeningen. Ook het CBF-keurmerk http://www.cbf-certificeringsnet.nl stelt eisen aan de jaarrekening van de non-profitorganisatie. Bij baten boven € 500.000 is een controleverklaring verplicht. Maar ook de vastlegging wordt steeds strenger gereguleerd. Denk daarbij aan de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving. Voor de kleinere rechtspersonen geldt de richtlijn RJK C2 Kleine fondsenwervende instellingen. Voor de grotere rechstpersonen geldt de zwaardere richtlijn 650 Fondsenwervende instellingen.

Onze accountants en belastingadviseurs zijn bekend met non-profitorganisaties. Er zijn zelfs accountants en belastingadviseurs die op persoonlijke titel lid zijn van Raden van Toezicht van een non-profitorganisatie of in het verleden lid zijn geweest. Hierdoor hebben onze accountants en belastingadviseurs van dichtbij kennis en ervaring opgedaan in de operationele bedrijfsvoering van een non-profitorganisatie. Hierdoor hebben wij ook een groot netwerk in de non-profitsector om u eventueel door te verwijzen inhoudelijke deskundigen.

Benieuwd naar wat Aurora Accountants en Adviseurs voor uw specifieke non-profitorganisatie kan betekenen? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op voor een geheel vrijblijvende kennismaking.